Comunicats

Les olors

CIF aigües d'Esparreguera Vidal S.A
Logo aigües d'Esparreguera Vidal S.A

Esparreguera, 12 de desembre de 2019

Arrel de l’últim episodi de queixes d’olors, la Companyia ha decidit informar de les últimes actuacions realitzades.

En relació a les olors, estem treballant-hi per cercar l’origen. Aquestes no son homogènies, no es localitzen en unes zones concretes i son discontinues en el temps pel que fa més complicada la seva detecció.

Reiterem però que la potabilitat de l’aigua de la Mina està totalment garantida, a través del Reial Decret 140/2003 pel qual s’estableix els criteris sobre l’aigua de consum humà.

Actualment, estem treballant amb els laboratoris externs acreditats i amb el nostre laboratori intern, i hem pres les següents mesures que indiquem a continuación:

  • El dia 23/10/2019 decidim fer un canvi en el subministrament d’aigua a la población i passem a dependre 100% d’ATLL, per així poder realitzar totes les proves en la Mina i que no afecti a la població.
  • Posteriorment, Aigües d’Esparreguera Vidal, S.A. penja un comunicat a la seva página web comunicant que des del dia 23/10/2019 s’està subministrant al 100% de la población d’Esparreguera aigua procedent d’ATLL.
  • S’han realitzat i s’estan realitzant mostrejos en diferents punts del recorregut de la Mina, des del seu inici fins a l’entrada del dipòsit Central, abans i després de pluges, i s’han portat als laboratoris per a realitzar análisis més complexos i cronogrames de les diferents mostres, que no entren dins dels paràmetres que el Reial Decret 140/2003 ha legislat, per poder esbrinar l’origen i la possible solución de les olors.
  • Al ser unes analítiques tant elavorades i complexes, els resultats no seran imminents, segons la previsió dels laboratoris no será abans del 15 de gener del 2020, cosa que tan prompta tinguem algun tipus de noticia o resultat ho comunicarem.
  • Un cop detectat l’origen de les olors estudiarem la instal·lació de la tecnología necessària per neutralitzar-les i tornar a aprofitar aquest recurs.

Hem informat d’aquestes actuacions a l’Ajuntament d’Esparreguera.

Atentament,

 

Aigües d’Esparreguera Vidal S.A.

Segell corporatiu aigües d'Esparreguera Vidal S.A

C/Gran, 76 – 08292 Esparreguera
(Barcelona)