Noticies

160 anys al servei d’Esparreguera

Aquest any 2021 la nostra Societat compleix 160 anys de la seva fundació en aquell inici sota la denominació de Vidal i Companyia.

Fou el 20 de maig de 1861 quan en Cristófol Vidal i Castells descobridor de la deu i promotor de la societat, va presentar l’esborrany dels Estatuts als 53 socis fundadors que s’havien compromès en aportacions mensuals pel finançament de les obres per la portada de les aigües a la població. Les aportacions dineràries van ser escollides per cada soci segons les seves possibilitats, si bé es va fixar un mínim de 10 rals de velló mensuals. La suma de les aportacions compromeses en aquesta primera reunió fundacional foren de 100 duros mensuals. L’obra va resultar molt costosa i durant molts mesos els socis van tenir que fer dues i fins a tres aportacions. Finalment l’aigua va arribar a la vila per la Festa Major de ‘any 1864.

La nostra Societat és la més antiga entre les empreses subministradores d’aigua potable, i per aquest motiu i a proposta de l’Associació d’Abastaments d’Aigua, fórem guardonats per l’Associació Catalana de Pimes com a empresa més antiga del ram, celebrat amb motiu del Mil·lenari de Catalunya en l’incomparable marc de les Drassanes en un sopar presidit pel president de la Generalitat el 19 de juliol de 1996.

El primer president de la nova societat, fou l’Agustí Pagès i Mulet, advocat i auditor de guerra, sobre l’any 1856 va comprar la finca de Can Comelles.